Balkan news

Ako ovu biljku stavite pored vrata, novac će dolaziti sa svih strana

By  | 

U slučaju da ga trebate napuniti ugodnom energijom i napuniti novčanik, u kuću unesite krasulu.

Bez obzira na privlačenje blaženstva, ova biljka izuzetno poboljšava, a isto tako pročišćava zrak, pa je sjajna ideja imati je u sobi u koju ulaže najviše energije.

Japansko drvo, drvo gotovine, krasula uglavnom su nazivi za biljku čiji je latinski naziv Crassula ovata. Također možete čuti nazive žad biljka ili stablo žada. To je lokalno stanovništvo Južne Afrike i Mozambika. Ime je dobio po gustom, punašnom lišću koje izgleda poput kovanica.

Krasula je ukusna biljka, što podrazumijeva da ima debelo lišće u koje se odvodi voda. Stablo mu je zimzeleno. Najvećim dijelom dostiže rast do 1,5 m.

Ovalni se listovi razvijaju duž cijele grane. Kad god se predstavi na jakom dnevnom svjetlu, lišće na rubovima može dobiti ružičasti trag.

Biljka krasula cvjeta tijekom hladnijeg doba godine do proljeća, cvjetovi su bijeli i svijetložuti, šarmantnog mirisa i oblika zvijezde.

Stvarno fokusiranje na krasule jednostavno je i ne treba ga posebno razmatrati, pa ga čak i novaci mogu učinkovito razviti. Sigurno je, suhe sezone otvorenog uma i može izdržati bez obzira jeste li potpuno oprezni i ne zalijevate li rutinski.

Trebalo bi ga staviti na svijetlu točku i osigurati da se ne izravno prikazuje na dnevnom svjetlu.

Za dobro blagostanje ove biljke presudno je rutinski uklanjati osušene grančice i lišće. Lišće stabla gotovine svaki mjesec obrišite materijalom namočenim u vodu sobne temperature.

300989-1576749749cvet-f